Specialista na WEB
od 1999

Co znamená konec podpory Windows 7

Windows 7 je i v současnosti velmi oblíbený operační systém. Využívají ho stále ještě miliony uživatelů po celém světě.

Společnost Microsoft ale oznámila, že dne 14. ledna 2020 oficiálně ukončí podporu systému Windows 7. To znamená, že nebude vydávat aktualizace a opravy zabezpečení a v případě dalšího používání tohoto systému se vystavujete vyššímu riziku možných útoků hackerů.

Konec podpory Windows 7

Co se stane, když zůstanu u Windows 7

Přestože se stal Windows 7 na konci roku 2018 nejoblíbenější verzí Windows, nebudou vycházet od druhé poloviny ledna 2020 jeho aktualizace. Nové bezpečnostní chyby a díry nebude už možné opravit běžnou aktualizací Windows. Ukončení podpory jakéhokoli systému nahrává hackerům, kteří to pravděpodobně budou chtít využít k nalezení skulinek ve zranitelnějším systému.

Časem by se mohlo stát, že také vývojáři přestanou podporovat Windows 7 a tím pádem některé aplikace nemusí být se zastaralým systémem kompatibilní.

Řešením je upgrade z Windows 7 na Windows 10

Nejlepším řešením je zakoupení nového zařízení s Windows 10. Pokud váš počítač splňuje všechny požadavky pro nový operační systém, upgradujte na současném zařízení. Postačí i jakýkoli levnější notebook.

Požadavky pro úspěšný upgrade operačního systému:

  • procesor: frekvence 1 GHz nebo rychlejší
  • místo na pevném disku: až 20 GB místa
  • paměť: 1 GB RAM pro 32bitovou instalaci a 2 GB RAM pro 64bitovou instalaci
  • grafická karta: obrazovka s rozlišením 800 × 600 px nebo vyšší a grafický čip s podporou DirectX 9

Internet Explorer také končí

S příchodem Windows 10 a prohlížeče Edge se Microsoft snažil vymyslet způsob, jak se Internet Exploreru zbavit. Aplikace Internet Explorer je součástí operačního systému Windows, tudíž konec podpory se vztahuje také na tento prohlížeč. Hackeři by tedy snadno mohli zasáhnout i Internet Explorer.

Na Windows 7 můžete počítač i nadále spouštět a používat, jen nebudete dostávat aktualizace včetně zabezpečení. Vystavujete se tím pádem vyššímu riziku napadení hackery nebo viry.

Možná již nyní máte dostatek informací a mohla by se vám hodit „rychlá tlačítka“:
Pokud jste zvídavější, pokračujte dále ... kompletní menu nebo na Úvodní stranu
Zůstaňte v obraze - přihlašte se k odběru našeho newsletteru
Staňte se odběratelem užitečných informací z našeho oboru. Tipy a triky, jak využít potenciál webů, návody, SEO, bezpečnost ... Pokud si myslíte, že tyto informace oceníte, vyplňte formulář a odešlete.

captcha