Specialista na WEB
od 1999

Joomla! 4.0 a Joomla! 3.10 jsou tu!

(Novější článek o verzích Joomly i jejich výhodách + přechodu najdete zde: Joomla! 4 a 5 – výhody a možnosti přechodu.)

CMS Joomla! slaví 16. narozeniny a po 9 letech práce jejich dobrovolníků hrdě oznamuje vydání nové hlavní verze Joomla! 4 spolu s přechodovou verzí Joomla! 3.10, známou jako „the bridge“. Joomla! patří mezi nejrozšířenější redakční systémy pro administraci a správu webových stránek na světě. Protože s Joomlou pracujeme už od roku 2007, napsali jsme o ní mnoho článků. Můžete si přečíst např.: Joomla! – proč ji máme rádi nebo: Proč je důležité pravidelně aktualizovat Joomlu.

Joomla! 4

Joomla! 4 je hlavní verze a přináší mnoho nových funkcí, byla navržena pro všechny. Ať už chcete vytvořit nový web, přejít z Joomla! RC na Joomla! stabilní nebo z řady Joomla! 3.10 i Joomla! 2.5, vždy je dobré si nejdříve ověřit kompatibilitu.

Mohu převést svůj web na Joomla! 4?

Migrace na novou verzi vyžaduje nejdříve upgrade na Joomla! 3.10 a nezbytná je také kontrola aktualizací komponent, modulůpluginů. Některá vaše rozšíření ještě nemusí být připravena pro Joomla! 4. Pokud neprovedete migraci hned, vaše webové stránky to neohrozí. Přechodová verze Joomla! 3.10 bude totiž podporována ještě další 2 roky. Prozatím můžete tedy výzvy k migraci ignorovat. Poraďte se nejdříve s námi, zda je pro váš web migrace na Joomla! 4 vhodná.

Před migrací na Joomla! 4 je nutná kontrola

Doporučujeme nejprve ověření kompatibility a zjistit si, zda bude verze Joomla! 4 pro vaše webové stránky vhodná. Zadáte-li nám tento požadavek, na kopii vašeho webu provedeme kontrolu aktualizací komponent, modulů a pluginů verze Joomla! 3.10, abychom zjistili, která rozšíření jsou kompatibilní s Joomla! 4.

Pozor na grafické šablony

Například framework Gantry je s Joomla! 4 kompatibilní ve verzi 5. Před migrací redakčního systému nás raději kontaktujte, abychom zjistili, zda bude vaše grafická šablona s novou verzí Joomla! slučitelná.

Joomla! 3.10 pomůže s přechodem na Joomla! 4

Spolu s Joomla! 4.0 byla vydána i stabilní verze Joomla! 3.10, která je mostem mezi dvěma hlavními sériemi. Obsahuje zpětné porty změn API z Joomla! 4.0, jež mají usnadnit přechod na další hlavní verzi pro komunitu. Joomla! 3.10 bude podporována bezpečnostními záplatami do 17. 8. 2023. Jakmile bude váš web upgradován na Joomla! 3.10, kontrola před migrací nám umožní ověření kompatibility s minimálními požadavky nové verze.

Zvyšte zabezpečení svého webu díky pravidelné aktualizaci Joomla!

Migrace na nejnovější verzi je doporučována jako jakákoli aktualizace CMS Joomla!. Díky tomu budete mít stále k dispozici podporu i bezpečnostní záplaty Joomla!. Nabízíme vám službu, která bude udržovat vaše webové stránky v dobré kondici a zabezpečené tak, aby se maximálně snížila možnost jejich napadení či zavirování. Pomůžeme vám s aktualizacemi redakčního systému Joomla! a jejích komponent, modulůpluginů. Neváhejte se na nás obrátit.

Články ze stejné kategorie (Blog): « Clubhouse je nová soc... SEO kurz »
Možná již nyní máte dostatek informací a mohla by se vám hodit „rychlá tlačítka“:
Pokud jste zvídavější, pokračujte dále ... kompletní menu nebo na Úvodní stranu
Zůstaňte v obraze - přihlašte se k odběru našeho newsletteru
Staňte se odběratelem užitečných informací z našeho oboru. Tipy a triky, jak využít potenciál webů, návody, SEO, bezpečnost ... Pokud si myslíte, že tyto informace oceníte, vyplňte formulář a odešlete.

captcha