Specialista na WEB
od 1999

Školy dostaly 20 000 Kč na podporu online výuky

Každá základní škola měla nárok na 20 000 Kč jako příspěvek na pořízení digitálních učebních pomůcek. Stát celkem rozdal cca 1,2 miliardy korun. Během září se školy měly dozvědět, kolik peněz dostanou. Na jednoho učitele vykázaného ke dni 30. září 2019 mohla škola obdržet 20 000 Kč. Finanční prostředky je možné použít na nákup výpočetní techniky nejen pro učitele, ale i pro sociálně znevýhodněné žáky i ty z velkých rodin, kterým škola může vybavení půjčit.

Jak na výuku na dálku online pomocí internetu?

Pokud potřebujete poradit, jak propojit v praxi žáky s učiteli a umožnit jim online výuku, rádi vám s tím pomůžeme. Kontaktujte nás. Poradíme vám, co všechno je k online vysílání potřeba. Podrobnosti najdete v článku: Online vysílací studio pro webináře, učitele, školitele.

Školy mohou pořídit notebooky, software nebo třeba konferenční systém

Za částku 20 000 Kč je možné pořídit například kvalitní notebook nebo až čtyři tablety. Cílem bylo podpořit možnost online výuky. Peníze je možné použít také na pořízení softwaru a konferenčních systémů. Peníze byly předem garantovány rozhodnutím vlády. Krajské úřady je měli obdržet na začátku října 2020. Digitální vybavení budou muset školy pořídit nejpozději do konce roku.

Prodejci elektroniky už od jara pozorují zvýšený zájem o webkamery, mikrofony, monitory, tiskárny, myši a klávesnice. Navyšují skladové zásoby, aby byli připraveni uspokojit poptávku, která přišla se začátkem školního roku. Nákup digitálních pomůcek mohly školy předfinancovat také z jiných zdrojů. Finanční prostředky uvolněné ze státního rozpočtu jsou určeny na úhradu nákladů pro rok 2020.

Články ze stejné kategorie (Blog): « E-shopy zaznamenaly d... Jak vytvořit e-shop »
Možná již nyní máte dostatek informací a mohla by se vám hodit „rychlá tlačítka“:
Pokud jste zvídavější, pokračujte dále ... kompletní menu nebo na Úvodní stranu
Zůstaňte v obraze - přihlašte se k odběru našeho newsletteru
Staňte se odběratelem užitečných informací z našeho oboru. Tipy a triky, jak využít potenciál webů, návody, SEO, bezpečnost ... Pokud si myslíte, že tyto informace oceníte, vyplňte formulář a odešlete.

captcha