Specialista na WEB
od 1999

Jak využít Firemní profil Google pro vylepšení SEO

Firemní profil Google (dříve Google Moje firma, Google My Business) umožňuje prezentovat firmu přímo ve Vyhledávání i Mapách Google. Služba Firemní profil Google je zcela zdarma a může znatelně pomoci vylepšit SEO off-page. Můžete návštěvníkům sdělit základní údaje o tom, čím se vaše firma zabývá, zveřejnit fotografie a nabídky, odkaz na web, otevírací dobu a propagovat události.

Firemní profil Google ve výsledcích Vyhledávání Google:

Google Moje firma Agionet

Co potřebuji pro využití Firemního profilu Google

  1. Klasický Účet Google (Gmail)
  2. Přihlášení do Účtu Google
  3. Vyplnit údaje ve Firemním profilu Google

Zobrazení Firemního profilu Google v Mapách Google:

Google Maps Agionet

Jaké možnosti Firemní profil Google nabízí

Vkládání příspěvků

V krátkém příspěvku můžete informovat o nových produktech či službáchakcích, nahrát obrázek nebo propagovat události. Ještě je tu možnost vložení tlačítka „Zjistit více“, „Rezervovat“, „Objednat“. Po rozkliknutí tlačítka se návštěvník ocitne rovnou na vašem webu nebo v e-shopu.

Recenze

Rozhodování o nákupu zboží či služby u většiny lidí ovlivňují právě recenze. Je tedy důležité sledovat svůj profil a reagovat na nové recenze. Podpoříte tím budování vztahu s klienty. Komunikaci potenciální zákazníci určitě ocení. Mohou se díky tomu rozhodnout právě pro vaši firmu. Google ve vyhledávání upřednostňuje firmy s nejlepším hodnocením. Můžete vytvořit a sdílet odkaz, kde vám mohou zákazníci napsat své recenze.

Jakým stylem odpovídat na recenze

Odpovídejtena negativní recenze zdvořile a usilujte o to, aby vaše odpovědi byly čtivé a užitečné také pro ostatní uživatele. Odepisujte stručně a snažte se působit spíše příjemně a přátelsky než jako obchodník. Za kladné recenze se sluší poděkovat. Pokud k poděkování nemáte co připsat (novinku nebo zajímavost), nemusí být veřejné, aby se nezobrazovalo všem.

Popis firmy

Napište stručně, čím se vaše firma zabývá a v čem jste výjimeční. Snažte se zaujmout návštěvníka a přesvědčit ho o tom, proč by si měl vybrat právě vás. Pokud máte dlouholetou praxi a hodně zkušeností z oboru, určitě to stojí za zmínku. Jestli běžně pracujete pro velké a známé společnosti, uveďte to na svém profilu, ať je vidět, že zvládáte i náročné projekty.

Nabídka služeb a ceník

Vyberte vhodné kategorie pro zboží a služby, které nabízíte. Nebojte se být kreativní a zařaďte je do všech kategorií, které s vaším oborem nějak souvisí a kde by mohly zaujmout nové zákazníky. Ke každé službě nebo zboží napište stručný popis a cenu.

Fotografie a videa na Firemním profilu Google

Sledování videí je velmi oblíbené a zveřejňování videí má pozitivní vliv na SEO a může vás posunout ve výsledcích vyhledávání nahoru. Video na Firemní profil Google musí přímo souviset s vaším podnikáním a měli by v něm vystupovat skuteční zaměstnanci firmy. Jiná videa totiž Google smaže. Maximální délka videa je 30 s, rozlišení 720p a velikost 75 MB.

Přidání tlačítka k příspěvku

K příspěvkům lze přidat tlačítko, které vybízí k akci (objednat, vybrat termín, další informace apod.). Kliknutím na tlačítko se návštěvník ocitne rovnou na vašem webu. Pro firmy, které využívají pro své podnikání objednávkový systém, může být takové tlačítko skvělým pomocníkem.

Otevírací doba

Mezi nejužitečnější informace z Firemního profilu Google jednoznačně patří otevírací doba. Kromě běžné provozní doby je možné zadat také zvláštní otevírací hodiny pro státní svátky a jiné zvláštní příležitosti. I to jsou informace, které lidé často hledají.

Firemní profil Google je vlastně taková moderní vizitka na Google, která vám může pomoci vyšplhat se na vyšší příčky ve vyhledávači. Informuje uživatele o tom, co děláte, poskytuje kontakty a informace, zda je otevřeno. Fotografie a videa pomohou dokreslit vizuální představu o prostředí a lidech, kteří u vás pracují. Recenze ovlivní rozhodování, zda je zrovna vaše firma ta pravá.

Chcete pomoci s vytvořením poutavého obsahu vhodného pro prezentaci vaší firmy na Firemním profilu Google?

Mít reprezentativní profil na Googlu, díky kterému budete na internetu více vidět, je zásadní. Kontaktujte nás. Vyladíme váš Firemní profil Google k dokonalosti.

Mohlo by vás ještě zajímat:

Možná již nyní máte dostatek informací a mohla by se vám hodit „rychlá tlačítka“:
Pokud jste zvídavější, pokračujte dále ... kompletní menu nebo na Úvodní stranu
Zůstaňte v obraze - přihlašte se k odběru našeho newsletteru
Staňte se odběratelem užitečných informací z našeho oboru. Tipy a triky, jak využít potenciál webů, návody, SEO, bezpečnost ... Pokud si myslíte, že tyto informace oceníte, vyplňte formulář a odešlete.

captcha