Specialista na WEB
od 1999

Clubhouse je nová sociální síť, která se rychle stala oblíbenou

V současné době (únor 2021) je Clubhouse nejstahovanější aplikace App Store. Popularitu získala tato aplikace už v prvních měsících pandemie Covid-19. Clubhouse byl spuštěn v dubnu 2020 na iOS. Aplikace je přístupná pouze na pozvání a funguje prozatím jen na zařízeních typu iPhone a iPad. V prosinci 2020 měl Clubhouse už 600 000 registrovaných uživatelů.

V lednu 2021 vývojáři ze Silicon Valley Paul Davidson a Rohan Seth oznámili, že nyní pracují také na verzi pro Android. V únoru 2021 byl v klubu GOOD TIME rozhovor s Elonem Muskem. Aplikace poté ještě více vzrostla na oblibě.

Co to vlastně je ten Clubhouse?

Aplikaci Clubhouse naprogramovali vývojáři ze Silicon Valley Paul Davidson a Rohan Seth. Původně sloužila k tomu, aby mohli komunikovat v týmu a se svými přáteli. Dříve používali Zoom, ale vadilo jim, že při videokonferencích musí být člověk upravený a dívat se do kamery.  :-)

Jak nová sociální síť Clubhouse funguje?

Clubhouse funguje na principu sdílení pouze mluveného slova v konkrétních místnostech. Uživatelé se připojují na základě pozvánky do místností s tématy, která je zajímají. Potom mohou s ostatními na dané téma diskutovat. Existují ale i místnosti, kde není předem určeno, co se bude probírat. Původně byla tato nová sociální síť určena především pro tzv. „smetánku“. Mohli si na ní vyměňovat zkušenosti a předávat informace pouze významné osobnosti.

Lidé se připojují do klubů a místností. Poté jsou rozděleni na publikum a řečníky. Uživatelé označení jako publikum mohou pouze poslouchat. Když se ale někdo z publika přihlásí o slovo, moderátoři ho mohou následně přiřadit k řečníkům. Řečníci se mohou do konverzací zapojovat kdykoliv.

Jak to na Clubhousu chodí?

Už jsme zmínili v článku výše, že sociální síť Clubhouse funguje jako audio-chat a je přístupná pouze na pozvání. Jakmile od někoho obdržíte pozvánku, můžete se připojit do klubů a virtuálních místností. Aplikace umožňuje povídat si na téma, které vás aktuálně zajímá. Mezi nejznámější kluby v síti Clubhouse patří  GOOD TIME club. Existuje ale už celá řada klubů: Startup Club, Music & Technology, Designkinds the Multi Creatives, Smiling & Positivity, nebo třeba TikTok Marketing Secrets a Astrology and Metaphysics Club. 

Clubhouse si oblíbily také některé celebrity. Mezi uživateli této aplikace najdeme například tyto osobnosti: Kevin Hart, Drake, Tiffany Haddish a další.

Možná již nyní máte dostatek informací a mohla by se vám hodit „rychlá tlačítka“:
Pokud jste zvídavější, pokračujte dále ... kompletní menu nebo na Úvodní stranu
Zůstaňte v obraze - přihlašte se k odběru našeho newsletteru
Staňte se odběratelem užitečných informací z našeho oboru. Tipy a triky, jak využít potenciál webů, návody, SEO, bezpečnost ... Pokud si myslíte, že tyto informace oceníte, vyplňte formulář a odešlete.

captcha