Specialista na WEB
od 1999

Jak vybrat konzultanta na SEO

Když se naučíte základní termíny z oblasti SEOoptimalizace pro vyhledávače, snadno zjistíte, jestli konkrétní SEO specialista je skutečným odborníkem ve svém oboru. Pokud většinu těchto věcí při rozhovoru zmíní, mohl by být tím pravým. Co je SEO?

Spravny seo konzultant komprimovany

Nyní hodnotí Google weby především podle mobilní verzeresponzivityE-A-Todbornosti, autoritydůvěryhodnosti. Správný konzultant na SEO by měl určitě brát v potaz především všechny tyto faktory. Zmínit by se měl také o UX pro mobilbezpečnosti webu. To znamená, že Google posuzuje i to, jak kvalitní zážitek a obsah na mobilním webu nabídnete. S čím dál častějším využíváním internetu v mobilech souvisí i bezpečnost. Ta je hodnocena především pro weby, které jsou propojené se sociálními médii, komunikují s bankami apod.

Dalším tématem při rozhovoru se zkušeným SEO konzultantem by mělo být technické SEO s důrazem na JavaScriptové knihovny a frameworky. S novými technickými možnostmi řešení webů bude nutné více řešit opět i technické SEO. JS frameworky potřebujeme konzultovat kvůli rychlosti načítání webové stránky hlavně v mobilních zařízeních. Funkčnost pro vyhledávače zajišťují server side renderingdynamic rendering. Renderování je tvorba reálného obrazu na základě počítačového modelu, nejčastěji 3D. Za samozřejmost se považuje správný výběr klíčových slovkeywordsnastavení metadat – strukturovaná data, popisující další data a informace či zdroj, ke kterému jsou vázána.

Za SEO konzultanta se považuje kdekdo. Podle čeho poznám / jak najdu toho správného SEO specialistu?

  • Jedná profesionálně, ovládá odborné termíny
  • Umí mluvit srozumitelně a snaží se naladit na konkrétní potřeby klienta
  • Má prokazatelné výsledky – ukáže na kterých webech pracoval, sdělí reference
  • Provede odbornou SEO analýzu
  • Navrhne vhodná řešení, plány a konkrétní úpravy

Zeptejte se několika favoritů a potom zvolte toho nejlepšího.

Jestli chcete najít opravdu toho nejlepšího kandidáta na pozici SEO konzultanta, oslovte několik favoritů a ptejte se

  • Jaké SEO techniky používá?
  • Co konkrétně chce s vaším webem dělat?
  • Jak zareaguje na žádost o reference a jeho konkrétní zkušenosti?

Nemusí za každých okolností pět na sebe samou chválu. Pokud mluví otevřeně třeba i o chybách, ze kterých se poučil, může být tím pravým. Chybami se přece člověk učí. Potřebujete především nějakého zkušeného odborníka na SEO.

Můžete se ho ptát dál, jde přece o návštěvnost webu a ta stojí za důkladnou péči. Konzultanti jsou zvyklí na spoustu otázek

  • Co teď nejvíce ovlivňuje pozice ve vyhledávači?
  • Podle čeho nyní Google weby hodnotí?
  • Jaká doporučuje klíčová slova?
  • Co si myslí o obsahu vašeho webu?
  • Nabízí školení v oblasti SEO – optimalizace webu?

Na co si dát při výběru SEO konzultanta pozor?

Pokud vám naslibuje hory, doly a garantuje, že se web vyhoupne zázračnou rychlostí na přední příčky ve vyhledávačích, měli byste být ve střehu. Boj o přední příčky na Googlu je běh o závod. Vyžaduje neustálé ladění a vylepšování z hlediska nejnovějších trendů a moderních technologií. Mezi vítězi se objevují většinou jen ti, kteří mají dobře vyladěné SEO po všech směrech a neustále se předbíhají.

Stále váháte, jakého SEO konzultanta potřebujete?

Specializujeme se na kvalitnídůkladné SEO. S našimi klienty spolupracujeme dlouhodobě na tom, aby jejich weby měli správně nastavené SEO. Bez obav se nás na cokoli můžete zeptat.

 

Můžete si přečíst další články:

Články ze stejné kategorie (Blog): « Skáče vám web jako ... E-shop trendy »
Možná již nyní máte dostatek informací a mohla by se vám hodit „rychlá tlačítka“:
Pokud jste zvídavější, pokračujte dále ... kompletní menu nebo na Úvodní stranu
Zůstaňte v obraze - přihlašte se k odběru našeho newsletteru
Staňte se odběratelem užitečných informací z našeho oboru. Tipy a triky, jak využít potenciál webů, návody, SEO, bezpečnost ... Pokud si myslíte, že tyto informace oceníte, vyplňte formulář a odešlete.

captcha